Σε τουριστικό προορισμό εξελίσσεται η Ζαγορά – Με υψηλές πληρότητες το καλοκαίρι, αλλά και τον Σεπτέμβριο

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2018-09-24 11:20:23
Σε τουριστικό προορισμό εξελίσσεται η Ζαγορά – Με υψηλές πληρότητες το καλοκαίρι, αλλά και τον Σεπτέμβριο

Σε έναν πολύ αξιόλογο τουριστικό προορισμό με διάφορα αξιοθέατα, όμορφες παραλίες, αλλά και ποιοτικές υπηρεσίες για την διαμονή, την εστίαση και την διασκέδαση, εξελίσσεται τα τελευταία πέντε χρόνια η Ζαγορά, η οποία για το φετινό καλοκαίρι δέχθηκε πλήθος τουριστών εντός και εκτός Ελλάδας, ενώ και ο Σεπτέμβριος έχει καλές προοπτικές για την τουριστική κίνηση.
Μέχρι και πριν λίγα χρόνια στο άκουσμα της Ζαγοράς το μυαλό των περισσοτέρων πήγαινε στο μήλο Ζαγορίν και την ευρύτερη δυναμική στον χώρο της αγροτικής παραγωγής που έχει η περιοχή.
Πλέον τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν εν μέρει. Ο πρωτογενής τομέας παραμένει ο οικονομικός στυλοβάτης της περιοχής, όμως παράλληλα γίνεται ένα δυναμικό άνοιγμα στον τουρισμό με ανακαινίσεις και ανακατασκευές ξενοδοχείων και ξενώνων μέσα και από την αξιοποίηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ, με την έμφαση στην ποιότητα των υπηρεσιών χωρίς να χάνεται η ποσότητα, με την καλύτερη προβολή του φυσικού πλούτου.

Τα αποτελέσματα φαίνονται και την φετινή χρονιά, οπότε η ευρύτερη περιοχή της Ζαγοράς και το Χορευτό δέχθηκαν και δέχονται μεγάλο όγκο επισκεπτών από την Ελλάδα, αλλά και τη Γερμανία, τη Ρωσία, το Ισραήλ, τις βαλκανικές χώρες και άλλα κράτη.
Ειδικά ο Αύγουστος πήγε πολύ καλά, ενώ και ο Σεπτέμβριος κινείται σε καλά επίπεδα και αρκετά ξενοδοχειακά καταλύματα έχουν ικανοποιητικές πληρότητες από κυρίως ξένους τουρίστες.
Εξάλλου ο καλός καιρός είναι ιδανικός σύμμαχος για την συνέχιση της τουριστικής δραστηριότητας και τις επόμενες μέρες.

Ο πρόεδρος του συλλόγου επαγγελματιών Ζαγοράς «Ξένιος Ζευς» κ. Θ. Μπαρούτας επισήμανε πως «την τελευταία πενταετία η Ζαγορά εξελίσσεται σε έναν σημαντικό τουριστικό προορισμό με πολύ καλές ποιοτικές και ποσοτικές υπηρεσίες στην διαμονή και την εστίαση. Κατά μέσο όρο φέτος η πληρότητα στα ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής της Ζαγοράς και του Χορευτού κυμάνθηκε στο 85-90% και αυτό αφορά το δίμηνο του καλοκαιριού, ενώ και για τον Σεπτέμβριο τα πράγματα πάνε καλά με υψηλές πληρότητες από Γερμανούς, Βαλκάνιους, Ρώσους, καθώς και τους Ισραηλινούς που σε λίγες ημέρες θα δίνουν δυναμικό «παρών».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως ξενοδοχεία ανακαινίζονται μέσα από προγράμματα του ΕΣΠΑ, ενώ και νέα καταστήματα στον κλάδο της αναψυχής ανοίγουν».
Ο κ. Μπαρούτας υπογράμμισε πως σημαντική ώθηση στην έλευση επισκεπτών έδωσαν φέτος οι εκδηλώσεις από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς για τα 100 χρόνια, οι εκδηλώσεις από την «Μαγνήτων Κιβωτός» της Μητρόπολης αλλά και άλλες πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από τον Δήμο και άλλους φορείς».



Ζαγορά Πήλιο